Karlsvogna Teater - Karl Sundby

Blogg

PRESSEMELDING

19.08.2015

Mannen som trodde han var død – av Karl Sundby
et moderne mysteriedrama, et teaterstykke om bearbeidelse og et menneskes oppgjør med seg selv.

En mann sprenger seg selv og en buss med 29 medpassasjerer i lufta. Han våkner opp i en annen dimensjon og husker ikke hvorfor eller i hvilken hensikt han begikk udåden. Men konsekvensene står tilbake som i et grufullt mareritt. Sakte går det opp for ham: Hva om dette ikke er en drøm?

Mannens bevissthet slutter ikke å eksistere og vårt teaterstykke starter i det han befinner seg i en ukjent dimensjon. I arbeidet med å orientere seg om hvor han er, hvorfor han er der og ikke minst hvor utgangen er, møter han skikkelsene X og DY. Det går etter hvert opp for ham at han selv er Y – den ansvarlige.

Teaterstykket som vi kaller et moderne mysteriedrama har et metafysisk tilsnitt. Det handler om å se livet fra to perspektiver, det livet man har levd i det fysiske, og når det fysiske forlates, slutter ikke eksistensen slik hovedpersonen hadde forestilt seg.  Han opplever døden som en prosess og en overgang til en ny og innholdsrik fase.

I dette perspektivet får hovedpersonen Y anledning til å gjøre et tilbakeblikk og betrakte sitt fysiske liv utfra de konsekvenser han tilførte sine omgivelser. I denne prosessen oppdager han det forsømte indre barnet som han ikke tok godt nok vare på. Y sjokkeres av at dette barnet – representert ved karakteren DY – kunne begå slike grusomme handlinger. Han innser etter hvert at dette barnet er ham selv. Men hva nå? Kan han komme videre i denne tilstanden, eller er det for sent å utvikle seg moralsk?

For å komme videre trenger Y hjelp av den mystiske X som viser veien til bearbeidelse, utvikling og framtid.

Både denne og Karlsvogna Teaters øvrige forestillinger tar opp seriøse tema med humor og underfundigheter til refleksjon og ettertanke.

Antall kommentarer: 0

Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Skriv inn koden innebygd i bildet